субота, 28 березня 2015 р.

#есе
Чи задумувалися ви коли-небудь над потрібністю вивчення іноземних мов? І чи йшли ваші дії далі цих думок?
Соромно зізнатися, що за 12 років, які я вчу англійську я досі її не знаю на хорошому рівні. Можливо на це вплинув не до кінця правильний спосіб викладання в наших навчальних закладах, проте говорити, що у всьому винна наша система освіти теж не буду. Брак мотивації - ось що послугувало уповільнюючим фактором. І, як на мене, відсутність рушійної сили може зруйнувати і більш вагомі мрії, як то знання іноземної мови.
Буває берешся за справу, наче все виходить, та раптом щось починає йти не так. Зазвичай це якась дрібниця, яка в нашому розумінні є однозначним фактором, що в нас нічого не вийде. Ми втрачаємо віру в себе і закидаємо справу, яка колись була для нас такою важлива, і все це через брак мотивації. Проте з цим можна і потрібно боротися. Беручи для прикладу мою англійську, я зрозуміла, що в сучасному світі незнання цієї мови - нонсенс, тому потрібно братися за її серйозне вивчення. І знаєте, це стало хорошою мотивацією.
Ніхто не говорить, що буде легко, що все дасться з першого разу, проте кінцевий результат завжди того вартий. Можливість подорожувати або ж читати книги мовою оригіналу, знайти нових друзів і не боятися з ними не порозумітися - хоча б заради цього потрібно почати працювати над собою, бо найкраще вклад, який ми можемо зробити - це вклад в самих себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар